Mitä on osteopatia?

Osteopatia on kehon kokonaisvaltainen hoitomenetelmä.  Keho nähdään kokonaisuutena, jonka rakenne ja toiminta ovat riippuvaisia toisistaan ja saumattomasti yhteydessä toisiinsa. Verenkierto, hermosto, kalvorakenteet, lihakset ja luusto ovat kokonaisuuden osia, joiden saumaton yhteistoiminta mahdollistaa kehon terveen ja symmetrisen liikkeen.

Osteopaattisessa hoidossa pyritään tuomaan liikkuvuutta niille kehon alueille tai osille, joissa liikkuvuus ja liike ovat rajoittuneet. Toisaalta pyritään myös parantamaan tukikudosten aineenvaihduntaa ja toimintaa sellaisilla alueilla, joissa tukikudosten toiminta on tärkeää ja liika liikkuvuus voi aiheuttaa enemmin haittaa kuin hyötyä.

Osteopaattiseen hoitoon kuuluu lihaksia ja hermostoa rentouttavia tekniikoita sekä tarvittaessa nivelten manipulaatiota. Hoitotekniikat ovat pääsääntöisesti hyvin lempeitä. Osteopatia sopii pehmeytensä vuoksi kaiken ikäisille vastasyntyneistä ikääntyneisiin. Hoitotekniikoiden lempeyden johdosta voit huoletta tulla osteopaatin vastaanotolle myös akuuteissa kiputiloissa.

 

Yleisimmin hoidon aiheina ovat

 • niska-hartiaseudun oireet ja selkäkivut
 • välilevyvaivat, nikama- ja nivelkivut
 • raajojen kivut (esim. iskiasoireet, levottomat jalat, puutumisoireet, rannekanavaoireyhtymä)
 • poskiontelontulehdukset, hengitystieongelmat ja astma
 • yleiset jännitykset, jäykkyydet ja puutumiset
 • pistelyt, hermopinteet yms. tuntemukset tai ärsytystilat kehossa
 • päänsäryt, migreeni, purentavirheet
 • stressi, väsymys ja uupumus sekä unihäiriöt
 • raskauden aikaiset tuntemukset sekä synnytyksen jälkeen ilmenevät kehotuntemukset
 • urheilu- ja rasitusvammojen aiheuttamat vaivat
 • leikkausten jälkeisten arpikudosten käsittely sekä kiputilojen hoito

 

VARAA AIKA TÄÄLTÄ

 

Hoitoa kipuun

Kivun tai vaivan alkuperäinen syy on usein kehossa muualla kuin missä kipu tällä hetkellä tuntuu. Osteopaatin tehtävänä on selvittää oireilevan kivun syy ja sen pohjalta hoitaa kehoa kokonaisuutena. Oireiden sijasta osteopaatin vastaanotolla hoidetaankin kehoa kokonaisvaltaisesti huomioiden myös tilanteeseen mahdollisesti vaikuttavat tekijät pidemmältä ajanjaksolta.

Vuosia aiemmin tapahtunut liukastuminen on voinut johtaa lihaskireyksiin, joiden johdosta kehon asento on muuttunut huomaamatta vinoksi. Pienempää tai suurempaa kolotusta on ollut vuosien varrella satunnaisesti ympäri kehoa. Tällä hetkellä vuosien lihaskireydet saattavat ilmentyä esim. polvikipuna – polvinivelen kuitenkin ollessa täysin ehjä ja vammautumaton. Osteopaattisessa hoidossa hoidetaan toki tuo kyseinen polvi, mutta myös toinen jalka, lantio sekä koko keho jotta saadaan pitkään kerrostuneet kireydet helpottumaan. Tällä tavoin koko kehon toiminta muuttuu takaisin rennompaan suuntaan.

Osteopaattiseen hoitoon voit tulla toki ilman kipuakin – osteopaatti löytää aina jotakin hoidettavaa jokaisesta. Hoito koetaan usein rentouttavana ja miellyttävänä, joten hoito sopii myös hengähdyshetkeksi!

 

Hoitotapahtuma

Hoito räätälöidään aina asiakkaan tuntemusten ja kehon tilanteen mukaiseksi. Hoitoon tullessasi voit tuoda mukaan vaivaan liittyviä lääkärin lausuntoja tai muita asiaan liittyviä dokumentteja, mutta nämä eivät ole välttämättömiä. Röntgen- tai magneettikuvia ei tarvita.

Osteopaattisessa hoidossa ei käytetä rasvoja tai öljyjä. Hoidon alkaessa tehdään haastattelumuotoinen alkukartoitus sekä pienimuotoiset tilanteeseen soveltuvat liiketestit.

Varattavan hoitoajan pituus on 60 minuuttia. Varsinainen hoitoaika on noin 35-45 minuuttia.

 

VARAA AIKA TÄÄLTÄ